head_banner_01

Vijesti

Kako trenirati psa da vrši nuždu na urin jastučiću

Današnji tutorijal za obuku pasa je da naučite pse da mokri na jastučiće za mokrenje. Općenito, ako nemate dovoljno vremena za šetnju. Obično su jastučići za uriniranje dobar izbor, što veći, kako bi se osiguralo da pas ima dovoljno prostora za nuždu.

Pas za nuždu

Odaberite lokaciju za jastučić za urin:

Kada odaberete lokaciju za urin uložak vašeg šteneta, trebali biste odabrati mjesto gdje ga možete lako vidjeti, ali to bi također trebala biti barem donekle ograničena prostorija ili prostor. Naravno, trebali biste izbjegavati stavljanje jastučića na tepih, jer može doći do nepotrebnih problema.

Recite svom psu kamo da ide i kaki se:

Sada kada ste svi spremni da odmah počnete sa treningom. Prvo ga odnesite tamo da mu pokažete tu prostirku. Zatim morate češće da vodite svoje štene na prostirku. Štene ne može zadržati urin toliko koliko odraslog psa, pa ga je potrebno vrlo često voditi na mokraćni jastučić.

Najbolji način je da svoje štene vodite na prostirku svaka dva sata. Osim toga, pas nakon vježbanja, nakon što popije vodu, nakon jela, samo se probudi i u drugim trenucima psu je lako obaviti nuždu.Brzo odvođenje psa do uloška za pisoar može biti vrlo efikasno.

Kada odnesete svoje štene na jastučić za mokraću, pričekajte da se izluči.

Kada je vaš pas dobro, treba da ga nagradite za dobro ponašanje. Takođe biste trebali pohvaliti svog psa kao "dobrog dječaka". Ako vaše štene ne izluči, pričekajte pola sata i vratite ga. Ponovite proces sve dok vaše štene ne bude u potpunosti obučeno.

Pitanja zahtevaju pažnju:

Kada odete kući i nađete da mokri na pogrešnom mjestu, nemojte to kažnjavati.

Nemojte grditi svog psa kada pogriješi, već zauzmite čvrst stav kako ne bi mogao slobodno ići gdje god želi.

Savladajte vremensku tačku kada se pas izlučuje.

Nakon što se pas izluči na pogrešno mjesto, temeljito očistite tragove i miris.

Budite strpljivi s treningom defekacije.


Vrijeme objave: Jun-27-2022